Jelurida ще си сътрудничи с Accenture като част от финансирания от ЕС проект за товарна логистика „Senator“

     Подобна статия вече написах, но тогава информацията още не беше официална. Тази статия е прeвод от официалния сайт на Jelurida.

    МАДРИД, Испания. На 2 декември 2021 г. Алберто Фернандес – бизнес разработчик и софтуерен инженер в Jelurida – беше гост-лектор в програмата Blockchain Radio на Radio Intereconomia, заедно с Alfonso Tames Llana – управляващ директор на Accenture, водещ технологични иновации, блокчейн и изкуствен интелект за Испания, Португалия и Израел, и Сантяго Муньос Кумплидо - Correos, ръководител на отдела по околна среда и ръководител на проекта SENATOR. В тази радиопрограма те официално обявиха, че Jelurida, заедно с Accenture, спечелиха обществена поръчка от Correos, което доведе до стартирането на новия базиран на блокчейн проект "Senator".
    Какво е Senator?
    Senator е проект, финансиран от ЕС, който има за цел да разработи схеми за управление на планирането на търсенето на потребителите, планирането на транспорта, планирането на товари и логистиката и градските инфраструктури, за да управлява оптимално политиките за градско планиране.
    В рамките на този обхват проектът създаде рамка за многократно сътрудничество, която ще обедини заинтересованите страни в логистиката за градски товари. Той осигурява "контролна кула", която има за цел да помогне при планирането на операциите и ще улесни взаимоотношенията между градските специалисти и заинтересованите страни в логистиката на градския товарен превоз. В крайна сметка проектът ще създаде нов градски логистичен модел, фокусиран върху четирите градски слоя (краен потребител, транспорт, логистика и инфраструктура) и ще засили участието на гражданите в политиките за градско планиране.
    Correos публикува обществена поръчка за услугата Blockchain Implementation. Accenture, в сътрудничество с Jelurida, беше компанията, която най-накрая спечели обществената поръчка.
Този изследователски и иновационен проект ще използва блокчейн платформата Ардор (Ardor). Целта е да се улесни децентрализацията на цифровата идентичност, проследимостта на веригата за доставки и евентуално други случаи на използване като интелигентни транзакции и автоматизация.
    Защо ще използват блокчейна на Ардор (Ardor), а не друг блокчейн?
    Блокчейнът Ардор (Ardor) беше идеален за техническите изисквания. Проектът се нуждаеше от публична платформа с повече от 1000 възли, мултиверига, възможност за разрешения и работа по хибриден начин, proof-of-stake с ниска консумация на енергия, за да бъде в съответствие с изискванията на Correos и ЕС . Възможността за свързване с други мрежи, в случай че се наложи в бъдеще, също беше важно и те вече имат внедрен bridge, които правят възможно взаимното свързване със съвместими с Ethereum Virtual Machine протоколи за блокчейн.
    Кристина Калчева, директор на Jelurida Swiss SA: „Радваме се, че платформата Ardor беше избрана за блокчейн внедряването на Correos. Вярваме, че нейните гъвкави функции и мащабируема архитектура ще бъдат ключови точки, определящи бързата и успешна реализация на проекта Senator и очакваме с нетърпение да работим с нашите нови партньори за демонстриране на пълния потенциал на нашата блокчейн технология“.
    Какви са новите функции, които трябва да бъдат разработени?
    Засега ще започнем с две нови функции, които са договорени с всички членове на екипа. Първата е проследимостта на веригата за доставки. Става дума за гарантиране, че борсата за товари на последната миля е в съответствие с Европейската рамка за сигурност за пощенските вериги за доставки. Това ще даде възможност на транспортните оператори и други ключови играчи да обменят сигурно информация, свързана не само със сигурността, но и с оптимизиране на потоците от артикули, като се използва блокчейн технологията.
    Второто е да се използва IoT (Интернет на нещата), за да се насочи преминаването към по-проследимо управление на стоките, от производство към доставка на крайния потребител. Услугите, базирани на IoT устройства, генерират много информация на всеки етап от процеса на обслужване. Интегрирането на тези данни, генерирани от IoT устройство в мрежата на Ардор (Ardor), ще позволи на Senator и неговите участници да оптимизират процеса на вземане на решения въз основа на записаните данни. В бъдеще ще бъдат проучени други потенциални случаи на използване, като интелигентни транзакции и безнадеждна автоматизация.
    С инфраструктурата на Jelurida и богатия опит на Accenture, проектът Senator за Correos е основен казус за това как сътрудничеството между различни субекти със специфични познания може да бъде използвано за по-голямо благо на гражданите, доставчиците на услуги и правителствата.
    За повече информация свързана с проекта Senator, може да видите тук.
    За Accenture
    Accenture е глобална фирма за управленски консултации и професионални услуги, която прилага подход, ръководен от иновации, за да помогне на клиентите да „представят и измислят своето бъдеще“. Чрез стратегически, консултантски, дигитални, технологични и оперативни услуги, техните 537 000 служители по целия свят помагат на компании в 120 страни да решават бизнес предизвикателства чрез иновации и задълбочени познания в индустрията. Accenture е позициониран като лидер в блокчейн технологията в IDC MarketScape Worldwide Blockchain Services. Техният ангажимент към блокчейна, неговата технология, консорциуми и случаи на използване правят компанията уникална, за да получи внедряване извън пилотни или доказателство за концепция. За повече информация, посетете официалния сайт
    За Correos
    Correos е държавна компания, отговаряща за предоставянето на пощенски услуги в Испания и, поради двустранни споразумения, пощенски услуги в Андора, заедно с френската компания La Poste. Компанията е 100% държавна собственост чрез Държавното дружество за индустриални участия (SEPI). С повече от 53 000 служители и 5,4 милиарда пратки, изпращани всяка година, Correos е една от най-големите пощенски услуги в света. Базирана в Мадрид, тя има над 10 000 пощенски центъра в цяла Испания. Като част от своите инициативи за научноизследователска и развозна дейност, Correos участва в Horizon H2020, който има за цел да създаде глобална инфраструктура, която улеснява проверката на доверието в електронните транзакции. Correos участва като индустриален партньор, разработвайки два стълба на своите цифрови услуги, които служат като доказателство за интеграция с получената инфраструктура. Повече информация за фирмата може да видите тук.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Седмичен бюлетин

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution