Jelurida печели обществена поръчка

 

Jelurida, заедно с Accenture, спечели обществена поръчка от Correos за стартирането на Senator, проект, който ще се базира на блокчейн.
 Миналата седмица El Confidencial организира четвъртото издание на блокчейн форума, националното референтно събитие, където са показани тенденции, новини, приложения във финансовия свят и, разбира се, основните линии, които се развиват в средата на цифровите активи. С 36 говорителя и 5 часа излъчване, той се опита да покрие широк спектър от случаи на използване, свързани с биткойн и как се създават нови бизнес модели благодарение на блокчейн.
 Имаше обаче много теми и лектори, които поради липса на време в и без това много обширен дневен ред не успяха да обсъдят и развият.
 Лектор от Jelurida беше Алберто. Jelurida има богат опит в създаването на блокчейн технология, която разработва и поддържа платформата Ardor. Тази компания, заедно с Accenture, спечели обществена поръчка от Correos за стартирането на Senator, проект, в който се базира на блокчейн.
 
 Какво е Senator?

 Това е проект, финансиран от ЕС, който има за цел да разработи схеми за управление на планирането на търсенето на потребителите, планирането на транспорта, планирането и логистиката на товарния транспорт и градската инфраструктура. Тоест, за оптимално управление на политиките за градско планиране.
 В рамките на този обхват проектът създаде рамка за многократно сътрудничество, която ще обедини заинтересованите страни в логистиката на градския товарен транспорт. „Контролна кула“, предназначена да помогне при планирането на операциите и да улесни взаимоотношенията между градските специалисти и логистичните агенти за градски товари. В крайна сметка проектът ще създаде нов градски логистичен модел, фокусиран върху четирите градски слоя (краен получател, транспорт, логистика и инфраструктура) и ще засили участието на гражданите в политиките за градско планиране.

 Защо ще използват Ардор (Ardor), а не друг блокчейн?

 Техническите изисквания отговарят на 100% на блокчейна на Ардор (Ardor). Изисква се публична платформа с повече от 1000 възела, мултиверига, възможност за разрешителни и работа по хибриден начин, „доказателство за залог“, ниска консумация на енергия, за да бъде в съответствие с изискванията на пощите и ЕС . Освен че може да се свързва с други блокчейн мрежи, в случай че това е необходимо в бъдеще, например, вече има bridge, внедрен в Polygon, който прави възможно свързването с други мрежи, съвместими с Ethereum.

 Какви функции трябва да бъдат разработени?

За начало трябва да се започне с две функции, които са съгласувани с всички членове на екипа. Първо, проследимостта на веригата за доставки. Става дума за гарантиране, че обменът на товари в последната миля е в съответствие с Европейската рамка за сигурност за пощенските вериги за доставки. Това ще позволи на транспортните оператори и други ключови играчи да обменят сигурно информация, свързана не само със сигурността, но и с оптимизирането на потоците на артикули, като по този начин се възползват от блокчейн технологията.
 На второ място, IoT (Интернет на нещата) води до преминаване към по-проследимо управление на стоките, от производство до доставка до крайния потребител. Услугите, базирани на IoT устройства, генерират много информация на всеки етап от процеса на обслужване. Интегрирането на тези данни, генерирани от IoT устройство в мрежата на Ardor, ще позволи на Senator и неговите участници да оптимизират процеса на вземане на решения въз основа на записаните данни. В бъдеще ще бъдат проучени други възможности за използване, като интелигентни транзакции и автоматизация.
 Така сътрудничеството между различни субекти със специфични познания започва да създава случаи на използване, които генерират ползи за гражданите, оптимизиране на ниво обмен на товари и проследимост на всички услуги, които компании като Correos се опитват да подобрят. с помощта на технологията на Ардор (Ardor). В този конкретен случай, в допълнение, тези проекти могат да включват използване на цялото това обучение за извършване на доказателство за концепция на европейско ниво. Бъдещето минава през прилагането на тази технология отвъд света на крипто активите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support