Такса за транзакция в мрежата на Ardor (Ardr)

 Днес си писах с един приятел, който ми каза, че е успял да направи транзакция в основната мрежата на Ethereum само за 50 долара, защото предните дни е трябвало да плати за тази транзакция 120-220 долара, което доста ме шокира.

 Разполагам с няколко Ethereum, който не ми се е налагало скоро да ги местя, по простата причина, че съм си ги оставил в личен портфейл и не търгувам с тях. Те си стоят заключени и по този начин съм си диверсифицирал портфолиото. Разбира се разполагам и от други основни криптовалути, за по голяма диверсификация. Въпреки, че следя постоянно новините покрай криптовалутите знам, че таксите в мрежата на Ethereum са доста скочили, заради масовото му използване, но не предполагах, че са на стойност, колкото една минимална заплата за страната ни. В основния блокчейн 

 Как мога да инвестирам с малки суми в основните криптовалути и да ги държа в личен портфейл, а не в някоя борса? Това няма как да се случи защото с малки суми, няма да успея да си покрия таксите, а как моли да остане и нещо за мен. Затова единствения вариянт е да си държа койните в някоя борса и да се надявам да не бъде хакната или нещо друго да се случи с нея.

 Таксите в екосистемата на Ardor (Ardr) са изключително евтини. Екосистемата е изградена с един основен блокчейн (Ardor) и други подчинени (Child Chains) блокчейни, който се верифицират от основния. 

 Основна такса основната мрежа е 1 Ardor (което в момента се равнява на 33 цента), стандартна такса за подчинен блокчейн 0.01 Ardor, първата такса след създаването на нов портфейл 1 Ardor, такса за лизинг 0.1 Ardor, такса в децентрализирания маркет 0.5 Ardor, таксата за създаването на актив е 100 Ardor. Няма да описвам всичките транзакции, защото в сайта на Jelurida има подробен списък, който може да видите тук.

 Този документ е обобщение на текущите такси за блокчейна на Ardor. Таксите се определят от типа транзакция, но също така зависят от параметри като размери на прикачени файлове и опции за поетапност и следователно не са константа за всеки тип транзакция.

 Всяка една транзакция описана в документа се заплаща от собствените койни на подверигата. За пример ще дам следното, ако трябва да направите транзакция в Ignis на стойност 0.01 Ardor или 0.0033 цента(при цената на Ardor 0.33 долара), вие заплащате толкова Ignis, колкото са нужни да покрият тези 0.01 Ardor. Ако цената на Ignis е 0.033 цента, вие ще заплатите 0.1 Ignis.

 Екосистемата на Ardor позволява да бъдат верифицирани до 9 милиона транзакции за денонощие във всяка една подверига. Подверигите нямат ограничение за брой. Те се създават с приемането на софтуерен ъпдейт. Екосистемата е проектирана по уникален начин, който позволява реално неограничен брой транзакции. По този начин няма как да се претовари блокчейна и да се заплащат умопомрачителни суми за дадена транзакция.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support