Проекти базикани върху блокчейна на Ardor

    В тази статия ще напиша по няколко думи за няколко проекта базирани в блокчейна на Ardor.

     1. BridgeChamp е игра на карти Бридж, разработена от Jelurida. Играта е напълно децентрализирана с много обещаващи функции. Освен нормалните стаи за игра ще може да участвате и в турнири. Ще бъдат разработени приложения за Android и IPhone. Очаква се официалната версия да излезе до края на годината. В официалния сайт има подробно описана пътна карта, как ще се развива този проект и какви функции ще бъдат доразработени.

    2. NFT Magic е децентртализирания маркет за NFT в Ardor. За разлика от други блокчейни вие можете да генерирате NFT за по-малко от долар и да ги търгувате в маркета. NFT Magic е сравнително нов проект и все още няма голямо потребление, но с тази цена за генериране на NFT няма начин да не се развие бързо. 

    3. Triffic е приложение, което ви позволява да печелите GPS койни за всяко движение, което правите. Дали ще разхождате кучето, ходите до магазина, бягате, карате колата до работа и каквото и друго вдижение да имате. Просто включвате приложението и започвате да печелите койни. Друга интересна функция е Beacon. На картата виждате къде се намират бонуси, след като се доближите на близко растояние, чрез камерата на телефона си ги сканирате и така печелите допълнителни награди. Отделно можете да препоръчате приложението на ваш приятел и така да получавате допълнителни койни, когато той се движи.

    4. MythicalBeings е колекционерска игра с NFT. Тя представлява поредица от колекционерски карти, който са генерирани като NFT. Тези карти представляват митични създания вдъхновени от различни народи и култури по целия свят. Разработчиците на играта не спират да изненадват с нови и нови функции.

    5. SmartVoting както подсказва и името на проекта е интелигентно гласуване. Чрез SmartVoting може да се гласува 100% сигурно, без да може да се замени вашия глас и без никой друг освен вас да види вашия вот. За да се създаде анкета за гласуване не са нужни някакви сериозни технически познания. Отделно се спестяват големите разходи, защото в блокчейна на Ardor всички функции са иключително евтини, особено като знаем какви пари се дават за избори и колко е сложна и манипулируема е цялата система е нормално да си задаваме въпроса, защо няма електронно гласуване?

    6. Cycle4Value в този проект за първи път се изследва и тества на практика модел на възнаграждение за насърчаване на колоезденето, базиран на блокчейн. Икономическите, здравните и екологичните ползи от колоезденето са представени по разбираем начин и след проверка на правдоподобността, преобразувани в реални койни.

    7. Bitswift cash позволява на хората удобно да участват в икономиката на токените, предоставяйки достъпен интерфейс, свързващ блокчейн, оставяйки на потребителя контрол върху собствената си лична цифрова информация. Приложението е напълно децентрализирано.

    8. GiveSafely е платформа за дадения, която е базирана върху блокчейна на Ardor. През нея вие може да дарявате на различни организации без да се притеснявате, че личните ви данни ще бъдат откраднати или че парите няма да стигнат на правилното място. Въпреки, че в България не е популярно и рядко практикувано Donate (даряване на малки суми), платформата го позволява и всеки може да дари по някой цент и да подкрепи някоя организация.

    9. TreeCycle за мен лично е ползи схема, но въпреки всичко ще драсна няколко реда, защото прочетох за проекта. Идеята е като инвестирате в този койн да съществува реално засадено евкалиптово дъвро. След като порасне дървото, ще получавате девидент. До тук с този проект, линка ще ви заведе до официалния сайт, ако имате интерес.

    Това бяха някои от проектите базирани върху блокчейна на Ardor. Съществуват и доста други обещаващи проекти, който ще следя и ще пиша за тях в по-късен етап.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support