Mythical Beings в Polygon

Скоро Mythical Beings ще има Bridge към OpenSea на мрежата Polygon, един от блокчейните на Ethereum. В тази статия ще се опитам да обясня какво точно представлява този bridge, кой е написал умния договор и с какво ще помогне на потребители в играта Mythical Beings.

Колекционерската игра е базирана на блокчейна Ignis в пларформата Ardor. Тя представлява NFT колекция от карти на митични създания. За да събере по-голяма популярност разработчиците на Jelurida (фирмата, която разработва Ardor платформата) успяха да създадът умен договор в който да заключват карти в Ignis блокчейна и да отключват същия еквивалент в Polygon.

Този интелигентен договор може да се използва не само за самата игра, но и за всеки проект базиран на Ardor, за преобразуване на актив или NFT в мултиверига. По този начин платформата се отваря и се превръща в кръстосана верига. Умният договор е open sorce и ще бъде представен на общността в по-късен етап за свободно ползване.

Сега първата стъпка на Mythical Beings е да създадът същия брой колекционерски карти в мрежата на Polygon. Този bridge ще управлява два акаунта, един в Ardor и един в Polygon, където картите ще бъдат блокирани. Акаунта в Ardor ще бъде с нулев баланс, а акаунта в Polygon ще бъде с цялата колекция карти. 

Умният договор е разработен на Java и работи като такъв в Ignis. Той ще контролира и двата заключени акаунта. Когато някой блокира карта в единия блокчей, контракта ще разблокира същата карта в другата верига и обратно. По този начин ще се гарантира че картите в обръщение ще останат същия брой. Всеки път когато потребител иска да изпрати карти от Ardor към Polygon, той всъщност ще изпраща картата към заключения акаунт на контракта, а контракта от своя страна ще отключва карта в мрежата на Polygon и ще изпраща на потребителя на посочения адрес. Въпреки, че технологията изглежда сложна, тя е с опростен интерфейс и няма да е сложно за самия потребител, Цялата процедура ще отнема само няколко блока.


На видеоклиповете се вижда стъпка по стъпка действията, който всеки потребител трябва да направи.С този лесен за инползване договор потребителите на Mythical Beings ще могат да се възползват от основната платформа за NFT на Ethereum - OpenSea. Така те ще погат да търгуват свойте карти за валути като Ethereum, Matic и USDC. От другата страна потребителите на мрежата Ethereum ще имат достъп до картите и ще могат да ги търгуват с валутите, който са свикнали.

Както беше обяснено по-горе, предлагането на всяка карта остава непроменено, въпреки че картите вече могат да живеят в двата блокчейна. Специалните карти, Tarasca и Groostlang, имат запас от 250 копия всяка. Те също ще съществуват във веригата Polygon и могат да се търгуват в OpenSea, но имайте предвид, че те разпределят дивиденти само в Ignis, така че ще предпочетете да ги държите в тази верига и да обменяте в Polygon само за бързо търгуване с тях.

С други думи, балансът на блокираната сметка на Polygon трябва винаги да бъде равен на общото предлагане на картата минус баланса на картите в блокираната сметка в Ardor.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support