Mythical Beings

 Mythical Beings е първата NFT игра базирана в платформата. Умния договор на играта е създаден върху подверигата Ignis. С популяризирането на NFT технологията платформата отговори бързо със страхотна колекция от карти. Колекцията съдържа карти от митични същества, като целта на играта е да съберете целия комплект от същества.

Колекцията съдържа общо 35 карти с митични същества. Тези карти са разделени на три класа. Първия клас са често срещаните (common), те са 23 на брой. Втория клас са рядките (rare), те са 7 на брой и третия вид са епичните (epic), който са 5 на брой. Има и една друга категория от специални карти, на която ще обърна внимание по-късно.

Има два основни начина да съберете цялата колекция. Единият начин е чрез закупуване на пакет, този пакет съдържа 3 произволни карти. А другия начин е чрез директно купуване на карти от децентрализирания маркет на играта.

Следващата функция на играта е crafting, чрез тази функция вие имате възможност вашите повтарящи се карти да ги замените за карти от следващо по-високо ниво. За целта са ви нужни 5 еднакви карти, за да получите една карта от следващото ниво.

След като се събере цялата колекция от карти вие може да участвате в разпределянето на джакпота. Чрез събирането на колекцията вие получавате билет за участие в томболата за получаване на специална карта и получавате част от генерирания джакпот. Джакпота се разпределя на средно 3,5 дни или 2 пъти седмично. Механизма за разпределяне на джакпота е 50% от събраните разходи за генериране на карти. Другите 50% остават за следващото разпределяне на джакпота. Отделно се разпределят 25 000 GEM, и имате възможност да спечелите специална карта от играта.

Специалните карти в играта в момента са два броя. И двете карти служат за получаване на дивидент. Първата карта е Tarasca тя изплаша дивидент в Ignis. Тук ще обърна внимание, че вие се разплащате за получаването на пакет, за crafting или при закупуването на карти от децентрализирания маркет в койни на първата подверига в платформата Ignis. Втората специална карта е Grootslang тя изплаща дивидент в GEMs. В момента функцията за ползване на GEMs се разработва и ще бъде активна в следващия сезон на играта и затова няма да се спирам на нея.

Друга интересна функция, която ще заработи до няколко седмици в Bridge между Ignis и Polygon. https://youtu.be/CbzN-yHO2xg . През тази функция ще можем да търгуваме нашите карти в Polygon и да ги връщаме обратно в платформата https://youtu.be/biZ1hoi3N3I . Друго което искам да отбележа, че тази функция не се отнася само на NFT технологията, а за цялата подверига Ignis.

Всеки който желае може да разгледа играта и ако желае може да поиграе на адрес https://mythicalbeings.io/ , там ще намерите още по-подробна информация за самата игра и картите. Всяко едно от тези митични създания си има своя история. Тези същества са вдъхновени от митологията на различни народи в различните континенти.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support