Вярваш ли в NFT Magic?

     От известно време смятах да се махна от създаването на NFT в Ethereum и да започна да опитвам в някои други блокчейни. След като разгледах редица опции, в крайна сметка реших да опитам с NFT пазара на Ardor, NFTMagic. Въпреки че около Ardor има по-малко шум от други видни блокчейн вериги като Polkadot, Zilliqa и Cosmos. Ardor винаги се е свързвал с висококачествена, съществена продукция, която на практика е без грешки. Както очаквах с продуктите на Ardor, всичко в сайта на NFTMagic е чисто, компактно и на върха. По отношение на интерфейс, навигация, функционалност, обща естетика вероятно е любимият ми от всички NFT пазари, които разглеждах. Сериозно, сайтът е толкова елегантен, свеж и девствен, че бих се срамувал да кача,че не отговаря на висок стандарт.

    Няма да намерите купчина 8-битови тухли и други боклуци в NFTMagic. Има някои наистина великолепни творби от художници като Bea Sarrias. За тези, които предпочитат авангардни колекционерски предмети, има очарователната серия „Frenchie“, която включва дигитални изображения на френски булдог, всеки със своя собствена отличителна тема.

    Всички NFT транзакции се извършват ефективно чрез новото приложение за портфейл SIGBRO (достъпно за iPhone и Android), което функционално се оформя като еквивалентa на Metamask.

Един свързан аспект на NFTMagic, който също може да си струва да се спомене, е че той използва Ignis и Bitswift за плащания, предлагайки реалена употреба за тези класически подвериги в Ardor.

От гледна точка на артиста, той има основателни причини да експериментира с копирането на NFT в други вериги в момента: едната от тях е, че техните пазарни сайтове все още не са толкова наситени, колкото платформите, ориентирани към Ethereum, като OpenSea. Очевидното е че има по-малко потребители на тези нови пазари, но положителната страна е, че за един артист това е по-лесно да се открои, да придобие видимост и да се установи. Да не говорим, че таксите за газ почти не съществуват в сравнение с Ethereum. Когато създавах NFT на Rarible и OpenSea, това ми струваше около 50-100 долара газ за всяко произведение, докато в IGNIS това е на стойност по-малко от 1 долар, за да създам NFT на NFTMagic. Бих искал да видя популярността на тази платформа. Въпреки че все още е сравнително нов NFTMagic има всичко необходимо, за да се очертае като един от водещите пазари на NFT в пространството.

Тази статия е преведена от английски, повече информация за нея, може да намерите тук.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support