Най-добрите тенденции в крипто игрите през 2022г.

     

    Блокчейн игрите се очертаха като една от най-бързо развиващите се и най-доходоносните ниши в крипто света през 2021 г. С идеята за набиране на скорост на метавселената, няколко обещаващи игри с цел печалба наводниха пазара.
    Годишният доклад за блокчейн индустрията, публикуван от DappRadar, подчертава, че блокчейн игрите генерират повече от 4,5 милиарда долара чрез NFT транзакции в игрите. Докладът също така показва стремителния растеж на базираните на блокчейн виртуални светове през 2021 г. Водени от игри като Axie Infinity, Splinterlands, Gods Unchained и много други, революцията на блокчейн игрите „играй за да печелиш“ разруши традиционните модели на игри.
    В същото време тези платформи изиграха важна роля за привличането на повече потребители към крипто екосистемата. Последният бум на игрите„играй за да печелиш“ също привлече вниманието на фирмите за рисков капитал и инвеститори, което доведе до рекордни инвестиции от 4 милиарда долара през 2021 г. в сравнение с 80 милиона долара през 2020 г.
    През 2022 г. тенденции като GameFi ще придобият сила, тъй като се въвеждат нови механики за игра. Годината вероятно ще стане свидетел на появата на платформи, които поддържат блокчейн игри, включително децентрализирани вторични пазари и др. Въпреки това, ето някои обещаващи проекти за блокчейн игри, които ще оформят бъдещето на този развиващ се пазар през 2022 г. и след това.
    Първият проект, на който ще обърна внимание, е Soccer Manager Elite, компания за разработка на блокчейн от 2013 г., се обедини с GeekyAnt, за да внесе класическата игра за управление на спорта в блокчейна.
    Soccer Manager Elite е 100% базирана на блокчейн игра. Играта не само е напълно децентрализирана, но също така включва DAO (децентрализирани автономни организации) и DEX (децентрализирани борси). Играта включва фракционирани NFT наред с модела „играй за да печелиш“, като предишните игри Huntercoin и Human Mining на XAYA.
    В допълнение, XAYA също така пусна пълноценен продуктов пакет за блокчейн игри, включително екосистемата XAYA, XAYA Game Studio, XAYA Trading Platform и XAYA Developer Hub, за да ускори растежа и разширяването на блокчейн игрите.
    Splinterlands, най-играната блокчейн игра за 2021 г., е още един проект, който показа всички признаци на създаване на нова тенденция през 2022 г. Тази година играта вече е в бърз старт, регистрирайки повече от 525 000 активни потребители и над 17 милиона транзакции в рамките на самата първа седмица.
    Просто казано, през 2021 г. Splinterlands се очертава като „краля“ на блокчейн игрите. През 2022 г. се стреми да задържи короната. Има много неща, които се подготвят за 2022 г., включително децентрализирано управление, множество актуализации в играта, нови игрови механизми, усъвършенствани инструменти за сигурност, функции против ботове и скалпиране, продажба на токени и много други.
    Spells of Genesis от базираното в Швейцария игрово студио EverdreamSoft (EDS) е друг обещаващ проект, който трябва да търсите през 2022 г. Подобно на XAYA, EDS също оглави използването на блокчейн в игрите от 2014 г. Играта Spells of Genesis беше представена през 2017 г. и може да се играе на iOS и Android. Освен това играта изсече първия NFT през 2015 г., много преди NFT да се превърне в основна тенденция.
    След успеха на играта, екипът на EDS мигрира Spells of Genesis към Ethereum и сега тества интеграция на Polygon. Екипът на EDS също започна да си сътрудничи с Polkadot и Kusama, за да разшири допълнително своите предложения. Освен това EverdreamSoft стартира Crystal Park, колекция от софтуер с отворен код за лесна интеграция на блокчейн в продукти на клиенти. Тъй като платформата продължава да се разширява, EDS ще играе ключова роля в подпомагането на следващата вълна от блокчейн игри със своята непрекъснато нарастваща гама от самостоятелни модули.
    Блокчейн екосистемата Tezos също навлезе в революцията играй, за да спечелиш с новата си NFT игра DOGAMI. Тази уникална AAA NFT игра обединява инвестирането със собствеността на домашни любимци в инфраструктурата на Web 3.0. Наричан като „petaverse“, DOGAMI позволява на играчите да осиновят, отглеждат и ухажват над 300 уникални породи DOGAMI заедно с механизъм за печалба в играта.
    На фона на растежа на криптовалутите въпросите относно въздействието на блокчейн върху околната среда и устойчивостта се повдигат многократно. Наследените вериги като Bitcoin и Ethereum вече са под микроскоп. Като такъв DOGAMI използва Tezos, който се утвърди като енергийно ефективен блокчейн от трето поколение.
    Водещата марка за игри Ubisoft също използва мрежата Tezos за своята най-нова платформа Ubisoft Quartz, където играчите могат да спечелят AAA NFT. Tezos също току-що обяви партньорство с най-добрите електронни спортове Team Vitality. С повече проекти, преминаващи към зелена крипто, Tezos представлява потенциална разрушителна мощност за блокчейн игралната индустрия през 2022 г.
    Всяка блокчейн игра е уникална, има своите специфични изисквания. Докато Ethereum все още доминира на пазара на NFT, новите блокчейн мрежи са преодолели разходите за газ и бавните скорости на транзакциите. Една платформа, която има за цел да се циментира като нов център за блокчейн игри, е Ардор(Ardor). Създаден от екипа на JeluridaАрдор(Ardor) въвежда уникална архитектура на веригата родител-дете заедно с естествена поддръжка за NFT.
    Въпреки че съществуват стотици блокчейн мрежи, повечето не поддържат естествено копаене или търговия с NFT. Това увеличава зависимостта от трети страни, което води до рискове за сигурността, ненужни разходи и по-голяма централизация. Блокчейнът Ардор(Ardor) на Jelurida се справя с тези проблеми чрез своите разширени функции за персонализиране и механизми за поверителност. Освен това платформата премахва необходимостта да се разчита на интелигентни договори за поддръжка на NFT. Вместо това, разработчиците могат да използват вграден тип транзакция, за да осигурят богата функционалност, като същевременно предоставят гъвкавост за поддръжка на широк спектър от случаи на използване на NFT като регистрация, копаене, търговия и трансфери.
    
    Междувременно Ардор(Ardor) също така изгражда мостове към съществуващите мрежи, за да предостави напълно кръстосана инфраструктура. Например, с мост към Polygon, играта Mythical Beings NFT, изградена във веригата Ignis, вече има достъп до базирани на Ethereum и EVM-съвместими пазари. Тази функция не е ограничена само до Mythical Beings. Всеки проект, изграден върху вериги Ignis и Ardor, може да използва моста за преобразуване на всеки актив или NFT в мултиверига. Съответно, екосистемата Jelurida помага да стане реалност мечтата за „мултиверижна екосистема“ през 2022г.
    Друг иновативен проект, който ще отвори цял нов свят от възможности за създателите на съдържание, тъй като блокчейн игралната екосистема продължава да расте през 2022 г., е Creaton. Като децентрализирана, базирана на абонамент платформа за споделяне на съдържание, Creaton захранва икономиката на създателите. Платформата позволява на създателите на съдържание да разпространяват своето съдържание и да си осигуряват приходи от него с помощта на блокчейн технология.
    Хостван на Polygon, Creaton гарантира висока скорост на транзакциите, ниски разходи за газ и безпроблемна оперативна съвместимост с множество отделни вериги. Създателите на съдържание могат да копират цялото си съдържание в NFT, съхранявани в децентрализираното решение за съхранение на съдържание на Arweave, използвайки екосистемата. След като бъде готово, потребителите, които се абонират за създателите, могат да декриптират и преглеждат съдържанието.
    Просто казано, Creaton отваря вратите към вторични пазари и нови възможности за приходи. С прехода към Web 3.0, Creaton се нареди сред иновациите, променящи играта през 2022 г.
    Бъдещето е обещаващо!
    Не може да се отрече, че блокчейн игрите са тук, за да останат. 5000% увеличение на инвестициите в проекти за блокчейн игри през 2021 г. в сравнение с 2020 г. допълнително подчертава нарастващия интерес на инвеститорите към тази процъфтяваща индустрия в рамките на крипто екосистемата.
    В допълнение, дългоочакваните концепции на blockchain 3.0, web 3.0, DeFi 2.0 и метавселената оживяват тази година. За да останете в тенденцията, подгответе се за вълнуващо пътуване през 2022 г., докато обещаващите проекти се борят, за да осигурят позициите си в променящата се динамика на глобалния пазар на блокчейн игри за милиарди долари.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support