Adedayo Adebajo - Криптото може да помогне за предефинирането на бизнеса в цяла Африка

 

    Попитан за продължаващия растеж на криптовалутите в Африка, особено в северната част на континента, Adedayo Adebajo, директор на Jelurida за Африка, блокчейн софтуерната компания, която разработва и поддържа блокчейна Ардор(Ardor), каза на Cointelegraph, че мнозинството от африканските страните обичат да се смятат за един блок, вместо да бъдат разделени на регионални категории. В тази връзка той отбеляза, че един аспект, който обединява повечето хора, живеещи в Африка, е липсата на осезаеми бизнес възможности, както и очевидната липса на достъп до висококачествени банкови алтернативи, които те могат да използват за изпращане и получаване на средства от различни страни. Adebajo добави:
    „Африканските нации вярваха, че са останали извън първите три индустриални революции. Технологията 4IR (четвъртата индустриална революция), включително блокчейна и криптовалутите, за първи път в историята им предостави възможност да участват в създаването на история. Повечето правителства на континента вече са отворени за изграждане и разработване на решения. За да направят това, вратите им остават широко отворени за чуждестранни оферти, които ще ги доближат до целта им."
    Попитан за предизвикателствата, които могат да възникнат в резултат на това, че повечето нации на континента (особено тези, разположени в Северна Африка) се придържат към ислямския начин на живот, Adebajo отбеляза, че ключовият проблем, който пречи на крипто-базираните банкови услуги да достигнат до масите, не е религия, а липсата на разбиране за това, което технологията носи на масата.
   „Като мюсюлмани, ние научихме от религиозните учени, че не сме изключени да използваме криптовалутите или да участваме в техните предложения, въпреки че тази позиция може да остане спорна“, добави той.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support