BATTLEGROUNDS - новия проект на Mythical Beings

    Първите разкрития за играта в колекцията на NFT Mythical Beings вече са факт. Екипът на Tarasca предупредиха, че подробностите могат да се променят до окончателната версия, включително името. Играта в момента е в затворена бета версия с потребителски интерфейс в процес на разработка.
Battlegrounds ще е походова игра на новия слой-2 в блокчейнa на платформата Ардор(Ardor), където армии от 5 митични същества ще се бият за земи, за да получат награди. Картата на света ще е разделена на няколко земи и всяка от тях винаги ще има господар, който ще печели награди, докато тази земя е негова. Но ще може да бъде превзета от друг играч по всяко едно време. 
    Всеки ще може да изпрати армия, за да предизвика текущия господар на земята, но той ще трябва да заплати почит (IGNIS) и право на битка (GEM). Също така армията ще трябва да съдържа герой (епично или специално създание), който ще дават бонус на всички същества в битка, въз основа на неговата среда (въздух, земя, вода) или нейния домейн (континент, от който идва). Всяка земя ще има свои собствени характеристики и няма да съществува „перфектен екип“ за всички земи. По този начин играчите ще трябва да изграждат стратегията за комбинирането на същества в армия.
    Битка ще започва по следния начин: атакуващата армия ще се състои от 5 същества. Всеки тип рядкост ще има различна базова сила. Common картата ще има базова сила от 1, Rare от 2, Epic от 3 и Special от 4. Всяко същество ще има различна комбинация от среда и домейн въз основа на неговото културно наследство. Common картата не винаги ще е най-слабата карта. В комбинация с правилния герой (и в зависимост от защитаващата се армия) и/или използването на отвара, обикновеното същество може дори да бъде толкова силно или по-силно от епичен герой. Това ще направи Battlegrounds много стратегическа игра, която ще зависи не само от късмета, но и от правилното използване на комбинации и вероятности.
    Крайната сила на съществото ще се изчислява въз основа на неговата базова сила и приложения бонус. След това битката ще започва с отделни битки за всяко едно същество срещу друго от армията на противника. Редът на малките битки ще е на случаен принцип. Всяко същество ще хвърля шестстранно зарче, което ще добавя като допълнителна сила към това създание. Създанието, което спечели малката битката, ще преминава към следващото противниково създание, докато не загуби.
    Ще има възможност армията да бъде подсилена със специални отвари (добавка ELYXIR), от които ще могат да се използват само веднъж.
    Победителят в битка ще е господар на земята, но също и наградите за задържане на земята. Губещият в битката ще изгуби цената за битката [GEM, IGNIS] и произволна карта от своята армия срещу спечелилата армия.
    Доминирането на земя ще дава на защитаващата се армия специален бонус за всички същества в армията, които живеят на един и същи континент.
    Тези подробности за новата игра излязоха вчера и се очаква тези дни екипът на Tarasca да публикува още информация и подробноси за новия актив ELYXIR. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support