Седмичен бюлетин

 


    01. Новата версия на Ardor 2.4.0e вече е налична!    
    Щастлив съм да ви съобщя, че новата версия Ardor v.2.4.0e вече е налична! Тази експериментална версия е задължителна надстройка за версията на Ardor 2.0 testnet. Можете да я изтеглите тук. Насрочен беше хардфорк на тестовата мрежа за блок 9800000, който мина на 20 март 2022 г. Ardor v.2.4.0e включва две основни подобрения за децентрализирания обмен на активи. Първо, Гъвкав контрол на активите – възможността да се контролира кой може да извършва транзакции с актива на ниво тип транзакция, т.е. търговия, трансфер, разделно плащане. Преди това всеки контрол беше за всички видове транзакции с активи, които имаха ограничена гъвкавост. Второ, възнаграждение за търговия с активи – издателят на активи вече може да получава възнаграждения, изчислени като фиксиран процент от всяка сделка на актива. Възнагражденията се изваждат от сумата, която продавачът на активи получава, и се добавя автоматично към сметката на издателя на актива. Комбинацията от такива нови функции има за цел да направи блокчейн платформите Ардор(Ardor) и Ignis по-привлекателни от всякога за емитентите на NFT.

    02. Jelurida вече е официален партньор на Асоциацията на Ticino Blockchain Technologies Association!
    Второ голямо съобщение в нашата общност. Jelurida вече е официален партньор на TBTA – Ticino Blockchain Technologies Association. Асоциацията действа като агрегатор на няколко блокчейн и крипто компании, базирани в Лугано, университети, изследователски институти и публичния сектор, представлявани от град Лугано. Тази екосистема има за цел да насърчава и подкрепя образованието, осведомеността и иновациите чрез частни и публични проекти, базирани на DLT. Това представлява чудесна възможност за Jelurida да постигне напредък в крипто-ориентираната мрежа на Лугано.

    03. Bridge Champ разкрива пътна карта за 2022 г., включваща онлайн турнири и NFT регистрация.
    Много вълнуващи нови разработки са в дневния ред на Bridge Champ , първата платформа за игра на карти Бридж, разработена от Jelurida на блокчейна Ардор(Ardor). Тези статии на Crypto News и U.Today обхващат пътната карта на Bridge Champ за 2022г., която включва ангажиращи социални функции, пускане на мобилно приложение, турнири, NFT регистрация за постижения, плащания с токени, награди и много други.

    04. Екипът на Jelurida се присъедини към WOW Summit & Crypto Expo в Дубай.
    Миналата седмица екипът на Jelurida, представляван от Лиор Яфе, Алберто Фернандес и Анна Роузбрук, се присъедини към блокчейн и крипто събитията в Дубай, като WOW Summit и Crypto Expo . Те имаха възможността да се свържат и да работят с крипто инвеститори, лидери в индустрията и търговци, търсещи нови бизнес възможности.

    05. Ардор(Ardor) - една от 6-те обещаващи платформи Play-To-Pearn.
    Тази биткойнистка статия споменава Ардор(Ardor) като една от шестте обещаващи P2E платформи в пространството за крипто игри, с голям потенциал, предоставен от неговата уникална инфраструктура като платформа. Ардор(Ardor) осигурява сигурност, децентрализация и адаптивни детски вериги с готови за използване вградени функции за разработчиците на игри. Една от P2E игрите, създадени на Ардор(Ardor), е Mythical Beings, играта за събиране на колекционерски карти базирани на NFT технологията.

    06. Коментарите на Лиор за фишинг скандала на OpenSea в китайските медии.
    Неотдавнашният фишинг скандал на OpenSea и пробивът в сигурността му предизвикаха няколко критики от експерти от индустрията. Тази статия в китайската медия обхваща коментарите на Lior Yaffe, изтъквайки, че епизодът е пряк резултат от лошо планираното надграждане на интелигентните договори на OpenSea и архитектурата за одобрение на транзакции на платформата, като често срещан проблем на повечето NFT пазари. Потребителите трябва да внимават с одобренията на договорите, винаги да следят одобрените договори, да отменят опасни или ненужни такива и за предпочитане да определят разумен лимит на разходите за всяко одобрение на договор.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support