Mythical Beings сезон 04

    Колекционерската игра MythicalBeings върви към края на сезон 03. В него са спечелени почти всички специални карти Marakihau, остават само още 4 рунда (две седмици) до края на сезона.
    В сезон 04: ще се появи новата специална карта Sasquatch. През следващите четири месеца това неуловимо създание ще бъде забелязано с голяма честота от търсачи на MythicalBeings, придружено от три други нови карти. Екипът на MythicalBeings не иска да издава напълно свойте нови карти и само догатва за тях с статия от която взех части от картините. Да догатна, че ако познавате добре блокчейна на Ардър(Ardor), новите карти вече са качени в блокчейна и могат да се видят ;).
Това е Sasquatch, той е легенда от земите на Британска Колумбия. През следващите 4 месеца това митологично съшество ще бъде печелено заедно с джакпота на MythicalBeings. От него както и в предните три сезона ще бъдат създадени само 250 броя карти. За специалната карта Sasquatch мисля да спра за сега до тук, като оставя най-интересното за към края на статията. Първо ще спомена и за останалите три нови карти в играта. 
Останалите три нови карти също не са разкрити целите за да се запази интригата за следващия сезон 04, те ще са две от типа common и една rare. Тези общо четири нови карти са ръчно изработени от Ана Сантисо, която е направила много изследвания, за да отрази традиционното значение и естетика на тези митологии, и тяхното голямо богатство и красота. С тези четири нови карти ще станат разкрити 45 същества от 50-те, които съставляват първоначалния ангажимент на Тараска. Остават само още пет! Разработчиците на играта описаха, че в следващия по-следващия сезон 05 ще бъдат разкрити и останалите, въпреки че, колекцията може да продължи да се разширява. В се пак по света има още много култури и митологии, който си заслужава да се знаят и да се даде гласност благодарение на тази страхотна игра. С тези нови допълнения броят на обикновените и редките карти се увеличава, така че делът на епиците намалява. Ще бъде все по-трудно да намерим епична карта в произволния пакет от три карти. Попълването на комплекта винаги ще бъде евтино в блокчейна на Ардър(Ardor) в сравнение с повечето NFT игри. Но все пак винаги включилите се в по ранния етап на играта ще са с преимущество пред другите. В момента играта е в начален етап и съм решил да реинвестирам още средства, колко ще са те все още не съм решил. От третия сезон успях да събера доста специални карти, от който ще прибирам доста добър дивидент след като се развие играта. А ето и повече информация защо реших да реинвестирам средстава в играта.
    Първо ще обърна внимание на новата специална карта Sasquatch.
Какво е толкова специално има Sasquatch? Е, освен максималното предлагане от 250, както всяка друга специална карта от колекцията, първо нека разгледаме свойствата на другите специални карти:
*Tarasca: разпределя 10% от приходите, получени от продажби на карти, на притежателите си. За съжаление аз научин за играта след края на сезон 01 и не успях да се сдобия с такава карта.
*Grootslang: разпределя на всеки 3,5 дни 12 GEM между своите притежатели. Не забравяйте, че GEM е валутата в играта на бъдещата игра Battlegrounds. Тук имаше известно затъмнение какво се случва с новата игра, но Тараска разкриха, защо са се забавили и какво точно ще се случи през следващите седмици, но това ще го напиша малко по-късно.
*Marakihau: разпределя 2,5% от приходите от Митични същества на своите притежатели на всеки 3,5 дни, плюс 1000 GEM. Освен това може да бъде заменен за копие на настолната игра (Колекционерско издание), на стойност 30 евро. Това ми изглеждаше най-добрата карта с която можех да се сдобия и мислех, че следващите специални карти ще са по-малко интригуващи, но днес от екипа на Тараска ме изненада.
    Sasquatch ще разпределя същия дял от приходите в Ignis и GEM между своите притежатели като Marakihau, но вместо да може бъде осребрен за настолна игра, той може да бъде заменен за 50% код за отстъпка в магазина на MythicalBeings. ДА! В магазина на MythicalBeings! И аз се изненадах. 
Със сезон 04 ще стартира магазина MythicalBeings, където ще може да закупим освен настолната игра, но и много други продукти, свързани с вселената на колекцията. Репродукции на картини на Ана, тениски, чанти и скоро "Книга за съществата". Този магазин ще служи за популяризиране на играта и във физическата й версия. Той ще доставя по целия свят и ще приема всички видове методи на плащане, включително разбира се криптовалути, но също и кредитни карти, Paypal и т.н. В допълнение дизайнът на всички останали продукти също ще е направен от Ана Сантисо.
 А за Battlegrounds, екипът сподели, че същността на играта е направена: дизайн и смарт-договор. Трябвало е обаче да отложат този проект, който е от съществено значение за бъдещето на MythicalBeings, защото не са искали да го направят без гаранции за качество и липса на ресурси, защото тази игра ще е продължението на MythicalBeings. След спечелването на всички специални карти играта би загубила интерес, защото няма да има голям смисъл от нови инвестиции в нея, ако не се появи допълнение към нея, а именно това е Battlegrounds. Не знам дали ме разбрахте правилно, Battlegrounds ще е допълнителна игра към MythicalBeings, която ще задържи интереса за инвестиции в играта и ще привлече нови такива. За новата игра са се нуждаели от дизайнери, разработчици на игри, UX, маркетинг... Досега екипът на Tarasca е разчитал изключително на ентусиазма и креативността на своите основатели, без финансиране или наемане на персонал. Но за Battlegrounds искат да минат на професионално ниво. Екипът казва:
"Прекарахме време в търсене на финансиране и смятаме, че сме на ръба да го получим. Не можем да разкрием подробности, но вярваме, че през следващите седмици ще бъде финализирана добра сделка със софтуерна компания и ще можем да изведем MythicalBeings на следващото ниво. И основната цел ще бъде да осигурим този интелигентен договор с всички необходими добавки, за да го превърне в една от най-интересните P2E игри на пазара."
    Друго, което ще се случи в сезон 04 е споразуменията с Kally и маркетингова компания за NFT, въпреки че там изоставали с изпълнението, можем да очакваме те да бъдат завършени този сезон.
    Има и още нещо, Тараска работят за разширяване на блокчейните и пазарите за колекционерските карти. Това изисква някои технически адаптации, които са близо до финализиране. Веднага след като го направят, MythicalBeings ще могат да се търгуват на повечето NFT пазари и ще се появяват на сайтовете за проследяване и класиране.
 Ето това е информацията за в момента, свързана с играта. Както написах по-горе ще инвестирам в MythicalBeings, защото вярвам, че играта има голямо бъдеще и не трябва да изпускам следващите два сезона наблюдавайки как останалите участници печелят последните специални карти.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support