Привлекателността в реалния свят на „Mythical Beings“

 

Един от по-креативните и авангардни проекти в NFT пространството е Mythical Beings, игра за събиране на карти, базирана на блокчейн от Tarasca Art & Games. Mythical Beings е изградена върху блокчейнa Ардър(Ardor) и докато транзакциите/покупките се извършват предимно в IGNIS токени, играта еволюира до мултиверига, като потребителите получават възможността да се свързват с Polygon . Както може би сте предположили от заглавието, митични същества се състои от уникален набор от колекционерски карти, като всяка отделна карта представлява „действително“ създание от древните митологични знания. Чрез използване на митични същества от цял ​​свят и множество различни култури, включително предисторията на всяко създание, картите предлагат и образователен компонент.

От художествена гледна точка, самите карти са достатъчно естетически красиви, за да стоят сами, вероятно заслужаващи събиране, дори и да не са основни компоненти на сложна, забавна и потенциално доходоносна NFT игра. Сериозно, тези карти са визуално завладяващи . Най-добрият начин, по който мога да опиша стила, е, че ми напомня за очарователните професионални илюстрации, които човек обикновено вижда в детските и фолклорните книги. За тези, които се интересуват, има завладяващо интервю с Ана Сантисо , художничката, отговорна основно за изработването на външния вид на тези същества.

Действителната игра е изчерпателно изградена и добре обмислена, но е достатъчно проста, за да може обикновеният човек да разбере и да се включи в действието. Целта е да съберете всичките 38 карти, като в този момент имате право да претендирате за дял от текущия джакпот (който към момента на писане е малко над 20 000 IGNIS). Въз основа на тяхното ниво на рядкост картите се разделят основно на три различни типа: обикновени, редки и епични. Играчите имат редица опции за получаване на карти, като например закупуване на пакети директно от сайта на Mythical Beings, закупуване от NFT пазари като OpenSea и NFT Magic, търгуване на множество дублиращи се карти за произволна рядка карта, търсене на други притежатели директно за независими транзакции и т.н. Част от гениалността на конструкцията на играта е, че ако решите да поискате джакпота, трябва да пожертвате всичките си карти, които са след това се „рециклира“ обратно в обращение. Това поддържа играта свежа и предотвратява необходимостта от някакъв механизъм за надуване, който може да ограничи дългосрочната жизнеспособност на проекта. В този смисъл Mythical Beings действат много като истинско тесте карти. Можете да прочетете повече за подробната механика на играта в освежаващо информативните (по крипто стандартите) ЧЗВ на сайта . О, и има дори допълнителни игри (!) като BATTLEGROUNDS и Elyxir , които използват картата вселената на Mythical Beings.

Също така си струва да се спомене е, че — извън стандартната игра на джакпот — има „специални“ карти, които изплащат щедри дивиденти на притежателя. Тези карти са много желани и изключително редки. Има няколко налични за закупуване на вторичния пазар, но бъдете готови да платите. Разбира се, всъщност не е нужно да играете играта. Винаги можете просто да съберете няколко карти, както бихте направили обикновените NFT и да ги продадете поотделно на свободния пазар, без изобщо да се опитвате да спечелите джакпота. Що се отнася до моя собствен опит, разработчиците бяха любезни да ми подарят няколко пакета и малко Ignis, за да експериментирам с играта. Досега от около 14 пакета, които закупих, получих 22 (включително няколко редки карти и една епична) от 38-те карти, но все още не съм имал късмета да вкарам някоя от „специалните“ карти.

Повече от забавна и възнаграждаваща малка NFT игра, Mythical Beings е един от най-впечатляващите в артистично отношение NFT проекти. Има и нещо чисто и почти здравословно в него. Страстта и настроението зад играта се чувстват много истински. От гледна точка на бизнеса, ако Mythical Beings наистина се развие, популярността му потенциално може да бъде катализатор за по-широко приемане на IGNIS (и в допълнение, повишено признание на неговата родителска верига, Ардър(Ardor)). Това, което Ардър(Ardor) липсва в меметичната реклама, тя винаги е компенсирала като качество и съдържание. Проектите на Ардър(Ardor) винаги са ми изглеждали малко по-класни, което човек обикновено среща в криптосферата, и Митичните същества не са изключение. Ще бъде интересно да видим какви бъдещи разработки са в картите за това очарователно начинание.

Оригиналната статия може да видите тук.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support