Актуализация на Bridge Champ

 


Преди няколко дни Лиор Яфе пусна пост в общността звързан с развитието на Bridge Champ, как ще продължи разработката и какъв напредък имат до сега:




Както обещахме, ще ви държим в течение за състоянието на Bridge Champ. :

Имаше леко забавяне през лятната ваканция, но сега се върнахме на линия и работим по развитие паралелно на няколко посоки.

1. Уеб версия - Работим за завършване на много функции, свързани със самата игра, като редактор на ръце, опашка за сделки, повторения на играта, история на резултатите, въпроси за оферти и известия, някои от които са базирани на обратна връзка от потребителите. Ще актуализираме нашия бета сайт следващата седмица, за да отразим много подобрения.

2. Мобилно приложение - Екипът работи, за да направи мобилната функционалност равна на уеб версията и да я мащабира в по-малък форм фактор. След основен рефакторинг, направен миналата седмица, сега имам тестово приложение, което се свързва с тестовия сървър и приложение, което се свързва с него. Преминаването към бета сървъра ще подобри стабилността на приложението и процеса на тестване.

3. Турнири – Миналия месец направихме по-задълбочено проучване как най-добре да моделираме турнирите, за да поддържаме първо всички налични изисквания за бридж игри и след това да ги направим достатъчно гъвкави, за да бъдат използвани за други игри в бъдеще. Вие създавате модел и актуализирате изпълнение, което вече съществува.

4. Крипто интеграция - Трябваше да поставим на пауза актуализацията на серията разкази на talk.jelurida.com поради друга работа, но ще възобновим качването на публикации следващата седмица. Крипто интеграцията е тясно свързана с настройката на турнира, така че и двете работят паралелно.

5. Ботове за игри – работим върху специален екип, който работи, за да направи ботовете по-умни и по-удобни за хората.

6. Пътна карта - Ще актуализираме пътната карта на проекта следващата седмица, за да отразим действителния напредък.

Това е всичко за сега. Питай каквото и да е.


За какви други игри говорите?

Лиор:

Разбира се, ако играта прилича повече на бридж (елемент като игра на карти, 4 играча, въртяща се база, бъдещите интеграции трябва да са по-прости, поне от гледна точка на потребителския интерфейс.

Въпреки това, самата настройка на турнира изглежда много обща. Има родителски турнир, който е разделен на една или повече сесии (помислете за цикъл на футболна лига например), турнирната сесия е самостоятелно събитие, за което потребителите се регистрират, сесията е разделена на 8 секции с 32 отбора по 4 отбора. Той е разделен на секции като тези, които се виждат във фазата на квалификациите, където всеки отбор играе един срещу друг в лигата.

Самата сесия е разделена на рундове, представляващи една или повече срещи между двата отбора, като рундовете имат ограничение във времето с възможност за продължения.

Най-добрите турнири ви позволяват да събирате резултати от сесиите по различни начини и да уточнявате еднаквост в сесиите.


Предполагам, че тази настройка ще работи и за много други игри, стига да имаме достатъчна гъвкавост.

Разбира се, турнирите по бридж имат много уникални аспекти, като свързване на отделни играчи в двойки и отбори по различни начини и интелигентно точкуване от всякакъв вид. Всичко това обикновено се съпоставя с прост алгоритъм с няколко специални случая тук и там.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support