Какво представлява блокчейн без разрешения - „Ignis“ на Jelurida?

 

Какво е Ignis Chain

    Ignis е дъщерна верига на веригата Ardor, разработена от Jelurida в Швейцария и е ядрото на платформата. Тъй като е без разрешение, не само компании, но и физически лица могат да използват Ignis за създаване на приложения.
    Ignis се характеризира с това, че може да отговори на широк спектър от заявки от компании и различни случаи на употреба и има повече от 20 функции в основните си елементи. В допълнение, тъй като функцията за издаване на NFT е вградена в IgnisChain като функция по подразбиране, една от характеристиките е, че разработката на NFT може да продължи ефективно.
    Сред тях, основната функция на Ignis, олекотените договори, използва подход на първо място за ефективността за подобряване на мащабируемостта на блокчейна.

Какво е без разрешение?
    Без разрешение означава, че всеки може да има достъп до мрежата без администраторско разрешение (разрешение) в блокчейн.


Основни характеристики на Ignis

    При леките договори самият код на договора се качва в блокчейна и се подписва цифрово. От друга страна, не всички възли изпълняват договори, а само тези, които имат намерение да ги изпълнят (възли, които са избрали функция, наречена „ContractRunner“).
    Тъй като договорът (файлът с клас Java) се съхранява в блокчейна, всеки може да провери дали има някаква измамна дейност. В допълнение, за опасения от хакерство е възможно да се добави процедура за проверка за договори с висока стойност.
    Тези леки договори могат основно да се използват по същия начин като интелигентните договори на Ethereum и са интегрирани с функции като автоматизация на повтарящи се задачи, външно реферирани оракули и произволни числа, предоставени от Ardor.
    Други функции включват контрол на достъпа до приложението по акаунт, функция за псевдоним, която свързва ключови думи и фрази като псевдоними, децентрализиран обмен, пазар и функция за създаване на анкети с възможност за персонализиране.
    Тези функции могат да се използват програмно чрез портфейли на браузъра и „Ardor API“, а разработката може да се извърши, докато се получават технически консултации, ако е необходимо.


Какво е блокчейнът Ardor, отговорен за сигурността на Ignis?

    Ardor е блокчейн платформа с верижна архитектура родител-дете. Веригата Ardor отговаря за сигурността като родителска верига.
    Дъщерните вериги с оперативна съвместимост имат различни функции, а платформата като цяло има структура, която може да поддържа широк спектър от случаи на употреба.
    Самият Ardor използва PoS консенсусен алгоритъм и се характеризира с това, че е енергийно ефективен и работи на мобилни устройства. Мащабируемостта се постига чрез намаляване на ненужните транзакции в дъщерните вериги. Такива данни се записват в родителската верига без разрешение Ardor, за да докажат криптографски, че транзакцията е съществувала, предотвратявайки „раздуването“ на мрежата.


Случай на използване на верига Ignis

    Веригата Ignis вече е внедрена за различни услуги и употреби и има различни индустрии на компании, които я използват, като бизнес и развлекателни индустрии, като индустрията на игрите.
    Като характеристика на веригата Ignis може да се каже, че това е блокова верига, подходяща за масово приемане, тъй като е проектирана да отговаря на заявки от компании и широк спектър от случаи на употреба.    
    Ще разгледаме тези случаи на употреба по-долу.


Игра на карти

    Играта на карти „Contract Bridge“, която има много фенове в международен план, е изключително стратегическа игра, наречена шах на карти, и е широко призната по целия свят.
    Bridge Champ “ има за цел да се справи с предизвикателствата на излизането онлайн и да развие договорния бридж и турнирната система по-широко чрез включване на блокчейн технология в състезателната игра на договорен бридж.
    Jelurida подкрепя развитието на Bridge Champ като социална мрежа, развита около играта на договорни бриджове и като отличен случай на използване на помощни токени.



Игра за търговия с NFT карти

    Разработена от Tarasca Arts & Games, „Mythical Beings“ използва уникалния жетон „IGNIS“ на веригата Ignis и е игра на карти с мотив на митично създание.
    Играта напредва чрез събиране на карти с различни рядкости, а икономическият елемент (= P2E елемент), включително токена IGNIS, също е характеристика на тази игра.


Пазар на NFT
 
    NFTMagic е собствен NFT пазар, изграден върху Ignis, дъщерната верига на блокчейна Ardor. Като изтеглите приложението NFTMagic на вашето iOS или Android устройство, всеки може лесно да създава, купува и продава NFT.
    Чрез комбиниране на блокчейн технологията Ardor, IPFS технология за разпределено съхранение и сигурността на приложението „ SIGBRO “, NFTMagic се стреми да бъде NFT пазар, който е не само безопасен, но и екологичен.


Използване в пощенската индустрия

    Jelurida работи с Accenture като част от финансирания от ЕС логистичен проект за товарни превози „Senator“, след като спечели открит търг от Correos, държавната компания, която предоставя испанските пощенски услуги.
    Проектът Senator има за цел да разработи схеми за управление за планиране на потребителското търсене, планиране на транспорта, планиране на товари и логистика и градска инфраструктура с цел оптимално управление на политиките за градско планиране.
    Блокчейните Ardor и Ignis отговарят на техническите изисквания на ЕС и използването на платформата Ardor ще даде възможност за други случаи на използване, като децентрализация на цифрови идентичности, проследимост на веригата за доставки, интелигентни транзакции и автоматизация. 


Очаква се да се използва в корабоплаването

    Gerrida, която участва в разработването на Ignis, работи с BMT, дългогодишна испанска компания, която разработва услуги като логистика и ремонт на кораби, за съвместно проучване на случаите на използване на блокчейн в корабната индустрия.
    В бъдеще се очаква Jelurida да насърчи партньорства за предоставяне на решения, използващи блокчейн за справяне с проблеми в корабната индустрия.


Пътна карта на Ardor и Ignis

    Блокчейните Ardor и Ignis все още са в процес на разработка и през втората половина на 2022 г. са планирани следните внедрявания, включително тези, които вече са в ход.
    Стартиране на основната мрежа Ardor 3.0 , нова версия на веригата Ardor
    Продължете да разработвате/поддържате договори за шлюз за опаковане на активи на Ardor с EVM токени
    Продължаващо развитие на Bridge Champ (P2E платформа за игра на карти)
    Продължаващо развитие и управление на договор за интегриране на IPFS (разпределена файлова система).
    Разработване на функции за поддръжка на екосистемата на приложението
    Укрепване на договорните функции (маркет мейкинг)

    Този път представих характеристиките и функциите на веригата Ignis, както екосистемата и случаите на използване.
    Предимствата на Ardor и Ignis са тяхната характерна структура на веригата родител-дете и гъвкавостта за приспособяване към различни случаи на употреба.    
    Ignis е блокчейн без разрешения от Jelurida, който позволява както на физически лица, така и на фирми да използват Ignis и да създават приложения въз основа на неговата богата функционалност.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support