Приложение и развитие на блокчейна в бизнеса и публичното управление


    Наскоро Франсиско Сариас, член на основния екип на Jelurida, участва в конференцията D4A 2022, където обсъди как технологията на публичната верига може да помогне на правителствата и предприятията да подобрят ефективността и да намалят разходите.
    Блокчейнът предоставя децентрализирана и напълно разпределена DNS услуга. Заявката и разрешаването на имена на домейни могат да бъдат реализирани чрез услуги за предаване на данни от точка до точка между възли в мрежата, които могат да се използват, за да се гарантира, че операционната система и фърмуерът на важна инфраструктура не е подправена, възможно е да се наблюдава състоянието и целостта на софтуера и да се гарантира, че данните, предавани от системата, използваща IoT технология, не са били подправени.
    Що се отнася до това как да се приложи блокчейн технологията в конкретни индустрии, Франсиско каза:
    "В реалната работа изпълнението на пилотни проекти е много важно. Когато говорим по този въпрос с предприятията, те често ни молят да ни дадем съответен случай на изпълнение. В момента разработваме европейски логистичен проект, финансиран от Европейския съюз, базиран на публичната верига Ignis. Например, когато клиент иска да получи три пакета, ще има трима различни куриера за доставка. Нашият проект може да помогне този процес да стане един куриер доставя тези три пакета директно, за да подобри бизнес ефективността и удовлетвореността на клиентите.
    Тази визия е красива, но всички знаем, че различните компании имат собствени бизнес с бази данни, които не се припокриват една с друга. Но ние можем да направим специално блокчейн приложение чрез публичната верига Ignis, да получим достъп до тези компании и съответните им бази данни да са еквивалентни на един от възлите, което не само увеличава прозрачността на бизнес данните. Платформа, която може да си сътрудничи, като в същото време при възникване на бизнес проблеми да се изяснява и отговорността за проблема."

    Това е връзката към официалния уебсайт на проекта Senator , приложение за блокчейн индустрията, в което участват съвместно Европейският съюз, Jelurida, Accenture и Spain Post Най-добрият начин за управление на политиката за градско планиране.


Внедряването на този индустриален блокчейн може да спести оперативните разходи на логистичните компании, да подобри бизнес удовлетворението на потребителите, да облекчи задръстванията в градския трафик и ефективно да намали въглеродните емисии, за да подпомогне зеленото икономическо развитие.
    В същото време Франсиско вярва, че технологичното развитие има етапи и прилагането на блокчейн технологията не е панацея. "Трябва да преценим кои индустриални приложения са най-подходящи за внедряването на блокчейн технологията. Като вземем за пример индустрията на игрите, тя е много подходяща за разработването на технология за обществени вериги. Jelurida разработва и управлява играта Bridge Champ, която е опит за блокчейнизиране на играта бридж.
    Предимствата на блокчейн технологията като токенизация, стимули за NFT и прозрачност на данните за играта могат добре да допълнят нуждите на социалните игри. Обратната ситуация е публичното управление. Например, можем да изградим блокчейн приложение за финансова прозрачност на правителството, но това включва много правна структура и административни въпроси. Само когато външната среда като закон и администрация позволява, можем да продължим да надграждаме."

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support