ArdorBG изплати дивидент

    Днес проекта ArdorBG, който се занимава с ликвидността в платформата Ardor изплати първия си дивидент, а именно 0.04567 Ignis за дял, което от своя страна e 1,66%. Дивидента зарадва инвеститорите, но въпреки това проблема с ликвидността на DEX не е решена, в момента същестуват спредове между 4-10%, което прави DEX доста не изгоден за използване все още.
    Друг интересен момент е партньорството на ArdorBG с Bitswift. След разпределението на дивидента бяха пуснати 500 000 дяла за продажба на цена 0,05 Bits в дъщерната верига Bits, по този начин ще се търси финансиране от 25 000 Bits. Това е доста интересен стратегически ход, който ще промени цялостно целия DEX. Тук не става на въпрос за промяна свързана с дъщерната верига Ignis. ArdorBG ще продължи да оперира в Ignis, там ще поставя ликвидност на актива и ще изплаща дивидент, както написах това е нов стратегически ход за да се направи DEX по интересен за използване.
    Последния проблем по-който трябва да се работи е самата ликвидност на актив ArdorBG, когато инвеститорите решат да продадът свойте дялове трябва да има кой да им посрещне продажбите, за това ArdorBG има функцията "обратно изкупуване" и именно чрез нея да се поставят лимитирани поръчки за покупка с част от печалбите. Тук проблема е че интереса към ArdorBG нараства, както нарастват и поръчките за обратно изкупуване, но се оказва че тези поръчки не са достатъчни. Това ще е следващия въпрос по който трябва да се работи.


Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support