Senator - базиран върху блокчейна на Ардор(Ardor), градско логистично решение

    Развитието на блокчейн технологията играе важна роля във все повече и повече области. Сред тях решенията за блокчейн приложения, се превърнаха в тенденция на бъдещето. Големите градове са изправени пред редица проблеми, причинени от бързото нарастване на населението, особено от гледна точка на логистиката, дори една цялостна логистична система ще се сблъска с редица проблеми, като проследимост, разпределение на последната миля и т.н. Възможно е тези проблеми да бъдат решени с помощта на блокчейн технологията.
    Европейският съюз винаги е имал голям интерес към градските логистични решения. Senator постигна значителен напредък. Senator наскоро обяви, че неговата Urban Living Lab ще се тества в Сарагоса, Испания и Дъблин, Ирландия. Скоро ще видим какво предлага Senator за решаване на проблемите с градската логистика.
    Senator има за цел да създаде нов модел на градска логистика за подобряване на устойчивостта на градовете. Главно за решаване на текущото увеличение на потребителското търсене на продукти, увеличаване на разходите и координацията между отделите, задръстванията, причинени от разпределението и стоките в градските центрове и произтичащото от това влошаване на околната среда.
    За тази цел Senator от самото си начало планираше да разработи интелигентен мрежов оператор като контролен център, който да служи като помощен инструмент за вземане на решения, интегриране и планиране на всички логистични операции. Това ще помогне да се увеличи максимално ефективността на градското разпределение, а проектът ще помогне на правителството да управлява града от цялостна гледна точка, свързвайки логистиката и градското планиране по най-добрия възможен начин.
    

    Блокчейн + решение за градска логистика, това е много голямо предизвикателство и изисква участието на опитен екип. ЕС налага строги изисквания към оферентите, като наличието на повече от 1000 възли, множество вериги, възможността да имат разрешения и да работят по хибриден начин, POS механизъм за консенсус, публична платформа с ниска консумация на енергия и необходимостта да могат да комуникира с други блокчейн мрежи. Свързан за бъдещи нужди. Блокчейна на Ардор(Ardor) разработен от Jelurida постигна пълно съответствие по отношение на броя на възлите, консенсусния механизъм, консумацията на енергия и т.н., отделно блокчейна на Ардор(Ardor) има Bridge с мрежата Matic, който може да бъдат свързани помежду си и с други мрежи, съвместими с Ethereum, оставяйки място за бъдещо разширяване на Senator.
    След ожесточена конкуренция, планът за сътрудничество между Jelurida и Accenture беше успешно избран. Като ветеран и доставчик на блокчейн решения в индустрията, Jelurida има много богат опит.
    Платформата, разработена от Senator, ще функционира на множество нива, като се вземат предвид разликите между нуждите на потребителите, транспортните средства, интелигентното планиране на маршрутите и градската инфраструктура. Необходимо е да се формулират решения за различни ситуации, което поставя изисквания към възможностите за обработка на данни върху публична блокчейн верига.    
  
 Ардор(Ardor) има структурата на дъщерните и родителските вериги. Дъщерната верига е отговорна за обработката на данни, а веригата-родител е отговорна за поддържането на сигурността на цялата верига. Двете вериги разделят труда и си сътрудничат, за да поддържат съвместно нормалната работа на блокчейн платформата. Тази специална структура позволява на Ардор(Ardor) да има изключително високи възможности за обработка на данни и мащабируемост, тя е много подходяща за проекти с големи изисквания за обработка на данни.
  Градският логистичен транспорт включва координация между различни отдели. Много е важно бързото общуване и изпълнение на информацията и не трябва да има „заекване и задръствания“. В същото време градската логистична система трябва да обработва голямо количество данни всеки ден , и разходите за взаимодействие по веригата трябва да бъдат контролирани. В крайна сметка, проблемите със сигурността също са много критични, особено въпросите, свързани с поверителността на логистиката, които трябва да бъдат защитени. Ардор(Ardor) има балансирана сигурност, ефективност и мащабируемост.
   Ардор(Ardor) се опитва да замени услугите във веригата с услуги извън веригата, така че повече хора, които не разбират блокчейна, да могат да се насладят на удобството, донесено от блокчейн технологията. Потребителите не трябва да разбират нейните принципи, когато използват продукта, за да се насладят на удобството, предоставено от технологията.
    

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support