Ардор (Ardor) с нова версия 2.4.0е

 

Наскоро Ардор(Ardor) представи нова версия на своята блокчейн платформа, наречена Ardor V2.4, която включва две големи надстройки, които имат за цел допълнително да овластят потребителя чрез децентрализация и прозрачност.

По-конкретно, Ardor V2.4 въвежда гъвкав контрол на активите и възнаграждения за търговия с активи, които ще подобрят многоверижната платформа с отворен код и нейната уникална техническа архитектура.

Разработчиците се възползват от веригата родител-дете, когато надграждат АрдорArdor). С прости думи, сигурността и обработката на транзакциите се извършват в основната верига на Ардор(Ardor), докато функционалността, готова за бизнес, се делегира на дъщерните вериги.

По-специално, дъщерната верига може да има собствени токени и доста други функции. Освен това Ардор(Ardor) използва proof-of-stake (PoS) като алгоритъм за консенсус, за да го направи енергийно ефективен и екологично устойчив.

Един от многото проекти, които се възползват от многоверижната платформа на Ардор(Ardor), е децентрализираната борса на активи. Тя функционира като платформа за обмен на всички активи, издадени от детските вериги на Ардор(Ardor). В допълнение, потребителите могат да добавят желаните от тях активи чрез интерфейса за обмен на активи и да ги прехвърлят според техните желания.

Характеристики на Ardor V2.4

Ardor V2.4 позволява на потребителите да се възползват от две важни нови функции, т.е. гъвкав контрол на активите и възнаграждения за активи.

В опит да направи платформата Ардор(Ardor) универсална въз основа на обратна връзка от общността и експериментиране с нови концепции, екипът на Jelurida въведе следните две функции за децентрализирания обмен на активи:

*Гъвкав контрол на активи: Актуализация на предишните контроли, приложими за всички видове транзакции с активи. Новата версия въвежда възможността да се контролира кой може да извършва транзакции с актив на ниво тип транзакция (търговия, трансфери, изплащане на дивиденти и т.н.).

*Роялти на активи: Издателят на активи може да получава възнаграждения на базата на фиксиран процент от всяка сделка, изваден от сумата във верижните монети, които продавачът на активи получава. Тези възнаграждения се добавят към сметката на емитента автоматично.

Гореспоменатите две функции ще направят Ардор(Ardor) и от своя страна Ignis по-привлекателни за проблеми с NFT и други помощни програми. Освен това, поддръжката за авторски права на ниво Asset Exchange може да се окаже полезна за потребителите.

Освен това, контролирането на това кой може да извършва транзакции с активи на ниво тип транзакция ще проправи пътя за повече потенциални случаи на употреба и реализации.

Двете нови функции вече работят в тестовата мрежа на Ардор(Ardor) от блок 98 000 000. Ще се опитам да ви информирам преждевременно, понеже в тестова мрежа новата версия работи безупречно и екипът скоро ще сподели, кога ще е форка за активиране на основната мрежа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support