VesselChain : Блокчейн книга за поддръжка на кораби

    Световната икономика зависи от морския трафик, за да поддържа веригата си за доставки, това беше особено важно по време на пандемията и тенденцията само ще се засилва.
    Затварянето на Суецкия канал от опесъчен кораб и карантините в някои китайски пристанища оказаха голям натиск върху посредниците и корабособствениците.
    Корабособствениците трябва да се съобразяват с все по-голям брой периодични проверки и екологичен контрол, които засягат наличността на техните активи.
    Посредниците трябва да поддържат цените на товарите възможно най-ниски, без да наемат нестандартни кораби за своите сделки.
    Ремонтните компании и сертифициращите органи се затрудняват да идентифицират кои кораби са преминали необходимите проверки, дали са преминали необходимите проверки навреме и т.н.
    Целият морски сектор има много ценна информация, но тя е разпръсната, в затворени силози с много малка прозрачност и видимост.
    Наличието на информация за спазването на разпоредбите от всеки кораб в публично достъпна и непроменяема база данни ще позволи на всички агенти във веригата на стойността да повишат своята ефективност и своите бизнес приходи.
    Този тип база данни вече е налична и се нарича блокчейн, целта на нашето предложение ще бъде да се създаде публичен регистър за всеки кораб, в който съответните данни да са достъпни за различните заинтересовани страни, като същевременно се пази в тайна информацията, която е надеждна.
    
    Съхранявайте данните от различни прегледи на поддръжката, периодични проверки и др. ... на всеки кораб в NFT (Non Fungible Token) в публичния блокчейн Ignis ще позволи:
    Корабособственикът опростява своята административна тежест, като може да интегрира информацията със своите наследени системи.
    Корабният брокер ще има преглед в реално време на статуса на корабите, които възнамерява да сключи, като по този начин гарантира на своите клиенти, че техният товар се транспортира в съответствие с международните разпоредби.
    Фирмите за ремонт на кораби биха могли да пингват базата данни и да предложат предварително необходимите услуги в пристанищата на посещение за извършване на периодичните проверки на всеки кораб.
    Пристанищните власти биха могли да позволят на корабите да имат достъп до своите пристанища, без да е необходимо да изискват документация и сертификати, тъй като те имат достъп директно от публичната блокчейн.

автори:
Адриа Беренгер (http://bmt-repairs.com)
Франсиско Сариас (http://www.jelurida.com)

Коментари

Популярни публикации от този блог

asset ArdorBG and Trading Royalties: 0.1%

New rule for asset ArdorBG - anti-dilution

Bits grid support